Survival Sicily

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst deed? Misschien is het dan tijd voor een weekje avontuur op de Etna?

Meteen naar Survival Sicily

Survival Sicily

Een week avontuur en uitdaging op Europa's grootste vulkaan

Meteen naar Survival Sicily

De laatste weetjes van Survival Sicily

Verleg je grenzen en kom een week rondtrekken op Europa's grootste active vulkaan
De Etna doet het weer..

En zo ziet dat er dan uit, de vuurspuwende berg vanaf mijn dakterras. Het blijft fascinerend. Ga jij volgend jaar mee wamdelen op de vulkaan?

Verleg je grenzen en kom een week rondtrekken op Europa's grootste active vulkaan
Gemummificeerde bomen

Die kom je tegen als je vanaf het oservatorio waar terug richting Provenzana loopt. Ze staan midden in de gestolde lava. Zijn een soort van gekookt en geconserveerd. En staan er al jaren. Blijft een bizar zicht.

Verleg je grenzen en kom een week rondtrekken op Europa's grootste active vulkaan
Een stukje klimmen op de Etna

Boterhammen en drinken mee, goeie schoenen aan en een warme trui voor het geval dat. Want ja we gaan de Etna op, een berg maar ook een actieve vulkaan dus een beetje voorbereiding moet wel. Maar dan is het ook een gave ervaring. Klimmend over de gestolde lava, soms nog met sneeuw eronder. En dan uiteindelijk een fantastisch uitzicht over de Valle di Bove. Volgende keer gaat de slaapzak mee.

Verleg je grenzen en kom een week rondtrekken op Europa's grootste active vulkaan
Etna, pista Alta Quota

De pista Alta Quota gaat helemaal rond de Etna, van Sapienza tot aan Provenzana. Vandaag de zuidkant verkent met Tiziana van Sicilia Adventure. Een beste wandeling, 40 kilometer in totaal, zeker midden in de zomer. Maar wel heel gaaf, en een deel van de route blijft voor de routes van Survival Sicily, je bent vergenoeg van de kraters om bij activiteit toch te wandelen en dicht genoeg bij om de vulkaan echt te beleven.

Verleg je grenzen en kom een week rondtrekken op Europa's grootste active vulkaan
Uitbarsting nummer...

De Etna is dit jaar wel erg actief, bijna eens per week. Het blijft fascinerend, de grootste vulkaan van Europa in je achtertuin. En de uitbarstingen weerhouden ons niet van de excursies de berg op. Het maakt ze eigenlijk alleen nog maar gaver!

Meer posts lezen

Survival Sicily, een week vol uitdaging adrenaline en avontuur en vooral plezier

Na anderhalf jaar binnen zitten, Hello Fresh als kapstok voor mijn kookkunsten en sociale contacten die alleen nog maar digitaal bestonden was ik erg toe aan een nieuwe uitdaging. Terug naar real life! De bijna tien kilo aan Covid spek maakte de keuze voor een lichamelijke uitgaging redelijk voor de hand liggend. Met de meest actieve vulkaan van Europa in mijn achtertuin leek een wandeling de berg op en goed begin. Ik was niet de enige. Onderweg leerde ik Gaetano een oud forestale en Nino kennen . Mede dankzij hen werden de routes langer, uitgagender en zelfs meerdaags.

Iets voor jou? Wil jij ook van je Covid spek af, echt nieuwe mensen leren kennen of ben je gewoon op zoek naar een actieve en uitdagende vakantie?

Dit gaan we doen Met een groep van 10 tot 15 individuele deelnemers hiken we 7 dagen op en om de Etna. Om de dag maken we een stevige tocht die echt wel wat van je lijf vraagt maar uiteindelijk voor ieder gezond mens te doen moet zijn. In het midden van de week maken we een tweedaagse tocht over de Etna en wordt er ook op de berg gekookt, gegeten en in een bivak overnacht. In totaal loop je een kleine 100 kilometer in 4 etappes.

Wij zorgen voor de transfers van en naar de luchthaven, de diners en hotelovernachtingen. Gidsen, en zorgen dat je bagage steeds bij de volgende accommodatie klaar staat. Jij moet zorgen voor goeie wandelschoenen, een stevige rugzak waar je je dagelijkse zaken en wat extra zaken in kunt meenemen. En daarnaast vooral een drive om iets nieuws uit te proberen met een groep mensen die je niet kent maar waar je wel een week mee gaat optrekken. Ik beloof dat het op een avondje blaren prikken na een fantastische trip gaat worden.

Wil je meer weten? de site van Survival Sicily vindt je alle details