Sicilië à la Carte

dat is all-inclusive én toch individueel op vakantie naar Sicilië

Meteen naar Sicilië à la Carte

Sicilië à la Carte

dat is all-inclusive én toch individueel op vakantie naar Sicilië

Meteen naar Sicilië à la Carte

De laatste weetjes van Sicilië à la Carte

Individueel en geheel verzorgd op vakantie naar Siciië
Op zondag middag, naar de barbier

Nog zo iets heerlijks op Sicilië. Op zondag, maar natuurlijk ook op alle andere dagen wordt je voor een paar euro geknipt en geschoren bij de plaatselijke kapper. Dan zie je er in ieder geval goed uit voor de zondagse lunch. Maar het is ook heerlijk relaxed. Zeker een keer doen als je op het eiland bent!

Individueel en geheel verzorgd op vakantie naar Siciië
Etna Urban Wine, een wijnlandgoed in Catania

Op het eerste gezicht klinkt het vreemd maar het is echt zo. Op een steenworp afstand van de afslag van de snelweg vind je aan de rand van Catania Pietralonga, een wijnlandgoed. Hier is ooit de wijnproductie van Etna winnen ontstaan. Door de voorstscrijdende urbanisatie zijn de wijngaarden steeds meer de berg op verhuisd. Maar sommige hebben hun oude locatie behouden. en dit is er één van. Etna Urban Wine een bezoek zeker waard.

Individueel en geheel verzorgd op vakantie naar Siciië
De Siciliaanse keuken, zo simpel soms...

Na meer dan 12 jaar op Sicilië verbaas ik me van tijd tot tijd nog steeds over hoe fijn het is dat je met een paar verse goede ingrediënten een eenvoudig maar fantastisch gerecht kunt maken. Verse spagetti, ansjovisjes, zeewier, een beetje goede olie en wat peper. Simpel toch?

Individueel en geheel verzorgd op vakantie naar Siciië
Nieuwe olijfolie dus.

Op en om de Etna groeien op een hoogte waar de alom vertegenwoordigde citrus het te koud vindt nog wel olijven. En die zijn van een speciaal ras, de Nocellara dell'Etna. Die zijn pas tegen het eind van november klaar voor de pluk. Ik vind de olijven uit Maniace het fijnst. En daar heb ik 60 liter olie van laten persen. 20 Voor mezelf en 40 om mensen in Nederland blij mee te maken.

Individueel en geheel verzorgd op vakantie naar Siciië
Minne di Sant Agata

Laatste mierzoete Catanese gebakje voor vertrek. De gebakjes van marsepein zijn vernoemd naar de borsten van de patroonheilige van Catania, Agaha. Het lugubere verhaal is dat ze door de beul werden afgesneden om te voorkomen dat ze mannen zou verleiden. Gelukkig waren ze de volgende dag na een nacht in de gevangenis weer aangegroeid. Het blijft wel lekker gebakje...

Meer posts lezen

Geef alles uit handen en laat ons het regelen

Met zijn tweetjes, met de kids, met vrienden of vriendinnen of misschien wel met je bedrijf geheel verzorgd én onbezorgd van het prachtige Zuid-Italiaanse eiland genieten, wij zorgen ervoor

Uiteraard is niet iedereen gecharmeerd door een auto zonder airconditioning, stuurbekrachtiging en airbag. En niet iedereen wil op vier verschillende plaatsen achter elkaar logeren. Dat was aanleiding voor het ontstaan van Sicilië a la Carte. Alle ingrediënten van Sicilië per klassieker maar dan als een aangeboden als verschillende componenten.

In de zeven jaar dat Sicilië per klassieker bestaat is er een schat aan informatie en een zee aan contacten ontstaan die het mogelijk maken om aan bijna ieder wens voor een reis naar Sicilië te voldoen. Van kaartjes voor een voorstelling in het Teatro Greco in Taormina tot een overnachting in een van de berghutten op de Etna. Van een persoonlijke chauffeur om zo optimaal van de wijnproeverijen te genieten tot een veertiendaagse kookcursus met verblijf in een oude villa. Dat is allemaal mogelijk.

Dat alles uiteraard persoonlijk en op maat, precies zoals jij de ideale vakantie voor je ziet voor Sicilië.

Op de site van Sicilië à la Carte vindt je uiteraard veel meer informatie over de diverse mogelijkheden.