Sicilieperklassieker

Ontdek Sicilië in stijl aan het stuur van een Italiaanse klassieker

Meteen naar Sicilieperklassieker

Sicilieperklassieker

Ontdek Sicilië in stijl aan het stuur van een Italiaanse klassieker

Meteen naar Sicilieperklassieker

De laatste weetjes van Sicilieperklassieker

Ontdek Sicilië aan het stuur van een italiaanse klassieker
Rariteiten in Modica, de scheidslijn tussen twee parochies

Net als Ragusa heeft ook Modica twee domkerken. De San Pietro en de San Giorgio. En uiteraard moeten die twee parochies strikt gescheiden blijven, God weet wat er gebeurt als je opeens in de verkeerde wijk gaat bidden... Een handig hulpmiddel, op de gevels van de huizen op de scheidslijn staat netjes aangegeven dat hier de wijk eindigt. Ze hebben nog net geen check point.

Ontdek Sicilië aan het stuur van een italiaanse klassieker
Il Cappero in Modica

Iedere keer weer verrassend, goed én verbeterd. Bistot il Cappero in Modica Bassa. Verrassende gerechten en leuk wijnadvies. Minder opgeprikt dan bij Accursio maar zeker zo lekker. Een aanrader.

Ontdek Sicilië aan het stuur van een italiaanse klassieker
Nieuwe routes!

Een nieuw seizoen, nieuwe accommodaties en dus nieuwe routes te maken voor het roadbook. en weekje Castelbuono, Gratteri, Parco Vecchio, Palermo en natuurlijk weer een stukje Targa Florio. Nu de aantekening weer verwerken tot een bruikbare routebeschrijving voor nieuwe gasten. Blijft leuk!

Ontdek Sicilië aan het stuur van een italiaanse klassieker
Weer file.

Toch op het laatste stukje tussen Palermo en Marineo weer file. Een voordeel, morgen mag ik komen kijken hoe ze ricotta maken.

Ontdek Sicilië aan het stuur van een italiaanse klassieker
File...

Op weg binnendoor naar Palermo, toch weer in de file..

Meer posts lezen

14 dagen Sicilië ontdekken aan het stuur van een Fiat 124 spider

Old school is misschien wel de beste beschrijving. Mijn afkeer voor computers, navigatie met een Tom Tom of nog erger Google maps en auto’s die met een lampje in het dashboard melden dat er een ander versnelling gewenst is. Reizen moet ook een beetje een uitdaging zijn. Uiteraard ook ontspannen en relaxed maar niet hulpeloos en compleet de weg kwijt als de batterij van je telefoon leeg is. Aan de mevrouw bij de groenteboer en niet aan Siri vragen hoe je courgette bloemen vult en frituurt. Op een landkaart zien dat je op nog geen drie kilometer van eens rand rijdt, de weg zoeken, vragen en dan op een heerlijk strandje verse vis te eten. Even zonder Google die je alsof je Pokemon speelt langs de ene Mac Do en naar de volgende Starbucks en terug stuurt. Zelf kiezen, een beetje zelfredzaamheid en een heerlijk gevoel dat je het gefixt hebt aan het einde van dag en ook weer iets gedaan hebt wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Daarom, een auto uit de jaren zeventig, een tripmaster en een roadbook met een uitgebreide routebeschrijving en een hele hoop landkaarten. De routes hebben we natuurlijk netjes uitgestippeld maar er is geen enkele reden om daar niet van af te wijken. De hotels zijn geboekt maar hoe laat je aankomt moet je helemaal zelf weten.

Sicilieperklassieker, het begin… Vanaf mijn 16e ging ik vrijwel altijd op vakantie naar Italië. Het liefst zo vaak en zo lang mogelijk. La Vita e Bella, of La dolce vita, ik vond het fantastisch. De fascinatie voor Italië is altijd gebleven en inmiddels woon en werk ik alweer heel wat jaartjes op Sicilië, heerlijk! Mijn liefde voor oude auto’s begon al voordat ik een rijbewijs had. Ooit zag ik in een garage in Orvieto een Alfa Romeo Giulia staan. Het besluit was snel genomen, zo’n auto wilde ik ook. Jaren later kocht ik mijn eerste Giulia 1300, Blu Olandese. En in die Giulia rijdt ik nog steeds rond als ik een tripje over Sicilië maak.

Passie! De passie voor oude auto’s, de liefde voor Italië, lekker eten en lekker koken heeft uiteindelijk gemaakt dat ik met Sicilieperklassieker begonnen ben. Laatste zetje was in 2009 het schrijven en fotograferen van de 100% Sicilië reisgids. Rondrijden, en reizen in een Italiaanse klassieker op dit prachtige eiland. Een route langs de mooiste plekjes en de naar de beste 4 of 5 sterrenhotels en restaurants. Dat moest het worden. Kleinschalig, persoonlijk en van een hoog niveau. Dat is gelukt en dat doe ik nog steeds met heel erg veel plezier.

Ideale combinatie Bij Sicilieperklassieker kom je als reislustige klant terecht bij een kleine reisorganisatie die maatwerk rondreizen op Sicilië organiseert. De spil en ruggengraat van het bedrijf ben ik, Ben Hofman. Al 12 jaar woon en werk ik als Nederlander op Sicilië en daarmee onderscheidt Sicilieperklassieker zich duidelijk van andere reisorganisaties. De combinatie van iemand die dezelfde punctuele mentaliteit van de klant heeft en (her)kent, maar ook in Italië woont en daardoor heeft leren omgaan met de charmante maar verre van georganiseerde Siciliaanse mentaliteit is uniek. Juist die combinatie maakt dat je zorgeloos en in alle vrijheid optimaal van de geneugten van het eiland kunt genieten!

Eigen ervaring Ik heb zelf in alle hotels geslapen en ontbeten, in alle restaurants gegeten en alle weggetjes, van boulevard tot zandpad vooraf voor je verkend. Ieder jaar weer toer ik met een Fiat 124 Spider of een Alfa Giulia het eiland rond op zoek naar nieuwe plekjes om je naartoe te kunnen sturen en om te contoleren of alles nog steeds aan alle eisen voldoet. En natuurlijk ook gewoon om te genieten!

Alles wat je aantreft in het reisaanbod van Sicilieperklassieker is dus echt gezien, uitgetest en goed genoeg bevonden. Wanneer je een vraag hebt, mailt of belt, dan krijg je mij, Ben Hofman, gewoon zelf aan de telefoon. Kleinschalig, persoonlijk en van een hoog niveau, dat moest Sicilieperklassieker worden, dat is het en moet het ook altijd blijven.

Helemaal alleen kan ik dat alles natuurlijk niet. Samen met hoteleigenaren, lokale monteurs, restauranthouders, gidsen voor de Etna en nog vele anderen creëren we een fantastische reisbelevenis. Het lukt mij en al die hulptroepen al 12 jaar lang om alleen maar tevreden klanten huiswaarts te zien keren na een bijzonder verblijf op Sicilië. Klanten die vaak een tweede of zelfs een derde keer terug komen. Hoe mooi is dat?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Sicilië en heb je zin om in een schitterende klassieker dit intrigerende Italiaanse eiland te komen ontdekken? Op de site van Sicilieperklassieker vind je alle informatie over de vele mogelijkheden.